Lépjen kapcsolatba velünk:

IKER fejlesztő

Az IKER fejlesztő egy olyan táblázat, mely a digitális kompetenciák, mint kulcskompetenciák értelmezésében nyújt segítséget.

Meghatározza a lefedett négy szintre és a digitális kompetenciák öt területére vonatkozóan, hogy ott a tanuló mit tud, mire képes, milyen attitűdökkel rendelkezik és feladatait milyen fokú önállósággal, milyen felelősségvállalás mellett látja el.

Az IKER fejlesztőben a DIGCOMP területei jelennek meg, szintleíró jellemzői pedig az MKKR szintleíró jellemzőit figyelembe véve készültek. Így az IKER szintjeire besorolt képesítések nem csupán a hazai, de az európai színtéren is értelmezhetőek. Tudjon meg többet a képesítési keretrendszerekről:

Mire használható tehát az IKER fejlesztő?

  • A képzőket támogatja abban, hogy a meglévő képzéseiket besorolják az IKER szintjeire, a fejlesztésre kerülő programjaikat ez alapján pozícionálják, fejlesztéseiket célzottan végezzék.
  • Kommunikációs eszközként közös segíti fejlesztőket, szolgáltatókat és felhasználókat a digitális kompetenciák értelmezésében.
  • Szakpolitikai eszközként a digitális kompetenciák fejlesztésének stratégiai meghatározásában játszhat meghatározó szerepet.

Töltse le az IKER fejlesztőt:

 

IKER Fejlesztő

 

top
© Minden jog fenntartva!