Lépjen kapcsolatba velünk:

IKER önértékelő

A digitális kompetenciák mérésének legegyszerűbb eszköze az önértékelés.

Az Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség megbízásából 2015-ben cégünk kifejlesztett egy olyan önértékelő eszközt, mely támogatja az egyént abban, hogy áttekintve a digitális kompetencia részterületein bejárható lehetséges fejlődési pályát (1-4. szint), eldöntse, hogy saját kompetenciája jelenleg milyen szinten áll az egyes részterületeken.

Az önértékelést segíti az IKER önértékelő példákkal kiegészített változata, amely hétköznapi szituációkat mutat be a digitális kompetencia részterületeire az egyes szinteken, példálózó jelleggel. Ezáltal az egyén könnyebben ráismerhet, hogy mely kompetenciáknak van birtokában és azok mely szintre helyezik őt az egyes területeken.

A példák természetszerűleg kiragadottak, a mindennapok során számos egyéb, itt nem szereplő szituáció is adódhat, amelyben az egyén a digitális kompetencia adott részterületén az adott szintnek megfelelően jár el. Másrészről az is előfordulhat, hogy ugyanabban a cellában szereplő több példa közül van, amit teljesen jellemzőnek, másokat viszont nagyon távolinak érzékel az egyén.

A példákban –szándékoltan- különféle digitális eszközök jelennek meg, hiszen az IKER a digitális kompetenciákat nem szűkíti le bizonyos eszközök, vagy megoldások alkalmazására.

IKER önértékelő

IKER önértékelő példákkal

Használati útmutató

 

 

top
© Minden jog fenntartva!